Economia 14/10/2011

La Generalitat estudia modificar la llei que permetria a Ikea instal·lar una botiga a Salt

La normativa actual no permet que s'obrin centres comercials d'aquestes característiques a ciutats de menys de 50.000 habitants

Redacció
1 min

BarcelonaLa Generalitat estudia la possibilitat de modificar la llei per permetre que la multinacional sueca Ikea es pugui instal·lar a Salt. La normativa actual no permet que s'obrin centres comercials d'aquestes característiques a ciutats de menys de 50.000 habitants, cosa que afecta el municipi gironí. El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha assegurat, però, que, "si Ikea proposa obrir un establiment a Salt i no té encaix dins l'actual marc legal, es mirarà quines modificacions s'haurien de fer en cas que es vulgui tirar la proposta endavant".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha especificat Mena, el Govern va mantenir una reunió amb els inversors, que li van fer arribar l'interès per ampliar els dos establiments que té a Catalunya (a Badalona i a l'Hospitalet de Llobregat) i obrir-ne quatre d'addicionals. Entre aquests, hi ha la nova botiga de Sabadell, que serà la més gran de tot l'Estat. El pla d'expansió de l'empresa, però, també inclou projectes nous a Tarragona i Girona. I en aquest darrer territori, entre les opcions que s'han especulat hi ha Vilablareix (Gironès), la Jonquera (Alt Empordà) i Salt.

stats