Publicitat
Publicitat

Les recerques de Google mostren que la crisi espanyola "no es resoldrà a curt termini"

L'economista en cap de l'empresa assegura que el cercador "permet interpretar el futur econòmic" i que "s'anticipa a les xifres oficials"

L'economista en cap de Google , Hal Varian, ha assegurat avui que "les recerques de la web permeten interpretar el futur econòmic" i que "les dades a Espanya apunten que la crisi actual no es resoldrà a curt termini". Segons Varian, "les cerques vinculades a la desocupació i al mercat laboral mostren la realitat econòmica i contribueixen a fer previsions". Així, "quan els usuaris busquen a internet paraules clau com 'atur' o 'subsidi', queda registrat al Google Trends". Segons l'economista, "les consultes reflecteixen els acomiadaments, per tant, les sèries que registra Google s'anticipen a les xifres oficials que fan públiques les oficines de Treball".


Segons Varian, aquests índexs "són més positius actualment a l'economia nord-americana que a l'espanyola", on no veu símptomes de millora, encara que ha reconegut que no és "un expert de l'economia de l'Estat".
L'economista ha assegurat que "en el cas d'Estats Units s'anticipen una setmana al Departament de Treball" i per això ha reivindicat Google com una eina de "predicció contemporània".

Etiquetes

Més continguts de