Economia 07/10/2011

Grècia aconsegueix assolir un acord financer i econòmic amb l'FMI

El país hel·lè també està pendent d'una reunió amb la CE

Efe
1 min

AtenesEl ministeri grec de Finances ha informat avui divendres que Atenes ahir va aconseguir un acord amb el Fons Monetari Internacional (FMI) sobre "les polítiques econòmiques i financeres". Segons el comunicat, avui "es repetirà la reunió per examinar l'acord equivalent amb la Comissió Europea (CE)". Així, Grècia està a l'espera que la troica elabori un informe sobre els progressos aconseguits per corregir els problemes pressupostaris i l'allunyament de les metes de dèficit (8,5% del PIB en comptes del 7,6% pactat per aquest any), i una contracció de l'economia del 5,5% i una taxa d'atur del 15,4%. El cap del grup de l'euro, el luxemburguès Jean Claude Juncker, va dir ahir que aquest informe, crucial perquè Grècia rebi més ajuda exterior, estarà llest el 24 d'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A més, el ministre grec de Finances, Evangelos Venizelos, va reconèixer ahir en una reunió amb els membres del comitè de finances que Grècia està "a ras de navalla". Venizelos també va confirmar que "ara està sobre la taula la conversa sobre l'ampliació de com gestionar el deute sobirà dels socis europeus" i va afegir que "o el país s'esfondrarà o s'aixecarà". El ministre va rebutjar la idea de celebrar eleccions anticipades, tal com exigeix l'oposició conservadora. "Seria catastròfic per al país en aquest moment", va asseverar.

Pel 19 d'octubre hi ha prevista una nova aturada laboral, a la qual s'uniran els empleats del sector privat, fet que paralitzarà una vegada més la vida pública del país hel·lè.

stats