Economia 27/07/2011

Les Administracions aportaran 15 milions anuals a la Barcelona capital del mòbil

La injecció de Generalitat, govern espanyol i ajuntament es complementarà amb aportacions del GSMA i d'empreses privades, que ja s'estan negociant

Redacció
2 min
El conseller delegat del GSMA, John Hoffman; el president de la Generalitat, Artur Mas; el secretari d'Estat Juan Junquera i l'alcalde Xavier Trias

BarcelonaGeneralitat, govern espanyol i Ajuntament de Barcelona aportaran conjuntament 15 milions d'euros cada any entre el 2012 i el 2018 a la Fundació público-privada que s'encarregarà dels projectes relacionats amb la seva nova condició de capital mundial de la tecnologia mòbil.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat avui el director general de Fira de Barcelona, Agustí Cordón, seran en total uns 90 milions els que inicialment està previst que arribin a la fundació des del sector públic, una xifra que creixerà amb l'aportació que ja s'han compromès a fer els organitzadors del GSMA i empreses privades que ja s'han interessat.

En total, ha recordat, l'impacte econòmic que tindrà aquesta capitalitat (que inclou la celebració anual del Mobile World Congress, la cita més important del sector a Europa) frega els 300 milions d'euros anuals. A l'edició del passat mes de febrer hi van participar 60.000 professionals de tot el món.

La Fundació s'encarregarà de les activitats que Barcelona acollirà al llarg de tot l'any per treure el màxim partit a aquesta capitalitat que té garantida fins al 2018. A l'acte que avui ha presentat oficialment Barcelona com a seu de referència del sector de la tecnologia mòbil, el conseller delegat del GSMA, John Hoffman, ha subratllat que la capacitat innovadora de la candidatura de la ciutat ha estat clau per a decidir-se.

Hoffman ha afegit que la candidatura catalana aportava una visió de fer de la ciutat una autèntica llar per al sector i, sobretot, implicar-hi molt més la ciutadania. Entre altres iniciatives, es preveu obrir un àrea d'exposició en una seu permanent al centre de la ciutat i incentivar que s'experimentin sistemes i tecnologies en diversos camps com el transport i la sanitat. També s'organitzarà un festival anual de cara a l'estiu amb música i d'altres ofertes culturals.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha tornat a defensar el valor d'aquesta victòria com a èxit "col·lectiu" i ha instat a què aquest patró de treballar plegats es repeteixi també en altres àmbits.

stats