Publicitat
Publicitat

Banc Sabadell aposta per fer un "banc dolent"

El conseller delegat, Jaume Guardiola, vol agrupar els actius immobiliaris de la banca en una entitat que seria comprada per un fons estatal i que pagaria amb bons d'aquest mateix

El conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola , ha afirmat avui divendres que "està arribant l'hora de fer un banc dolent a l'Estat amb el suport de fons públics". "Abans s'hagués pogut fer, però no acompanyava la consolidació financera; ara ja va arribant el moment", ha reivindicat Guardiola . Així, l'esquema que ha plantejat el dirigent és agrupar els actius immobiliaris de la banca en una entitat que seria comprada per un fons estatal amb un descompte sobre la valoració de la banca, i que pagaria amb bons del propi fons. Això "permetria desagregar dels balanços els 200.000 milions d'euros que la banca encara no ha provisionat, el que a mitjà termini permetria normalitzar el crèdit a Espanya" ha assegurat.

A més, el conseller delegat ha recordat que "com que la banca espanyola ja ha provisionat més de 100.000 milions d'euros pel seu risc immobiliari, el banc dolent no es col·locaria a uns preus de descompte tan fort com fa dos anys". Guardiola s'ha mostrat esperançat perquè "el nou govern espanyol que surti de les urnes afronti aquest tipus de solució per donar més oxigen al sector bancari".

2018 anàlisi

Més continguts de

2018 anàlisi
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT