ENERGIA
Economia 05/05/2016

Gabarró diu que el seu relleu a Gas Natural depèn de Fainé

X.g.
2 min
El president de Gas Natural, Salvador Gabarró, i el conseller delegat, Rafael Villaseca, ahir.

BarcelonaEl president de Gas Natural, Salvador Gabarró, va admetre ahir que el seu relleu al capdavant de la companyia depèn del que decideixi el president de La Caixa i CaixaBank, Isidre Fainé. Gabarró, que té 80 anys -és el tercer president de l’Íbex-35 per edat-, va explicar que espera plegar “més aviat que tard”, malgrat que la junta d’accionistes el va reelegir ahir per tres anys més.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons va dir, el relleu depèn de Fainé, perquè el pacte entre els accionistes estableix que La Caixa nomena el president i Repsol el conseller delegat. “Estic molt a gust i de moment no em deixen marxar”, va dir Gabarró, que no va revelar si el seu substitut, quan es retiri, podria ser el mateix Isidre Fainé. Només va indicar: “[Fainé] té molts problemes, perquè nosaltres ens queixem de regulació, però per a la banca és pitjor”.

Fainé ha d’escollir el mes que ve entre la presidència de la Fundació Bancària La Caixa o la de CaixaBank, ja que Europa impedeix que els presidents de bancs ho siguin també de les fundacions que els controlen. “Em sento responsable de no crear un nou problema per a La Caixa”, va dir Gabarró.

El president de Gas Natural també es va referir a la situació “d’embús” de la política espanyola, que creu que frena inversions tant estrangeres com de l’Estat, i va indicar que la companyia respectarà el futur govern, “sigui del signe que sigui”, però va demanar estabilitat.

Els accionistes van aprovar els comptes del 2015, any en què Gas Natural va superar per primer cop els 1.500 milions de benefici. El conseller delegat, Rafael Villaseca, va destacar l’augment del dividend. La companyia destinarà 1.001 milions a retribució als accionistes, i preveu mantenir fins a l’any 2018 un payout (percentatge de benefici que es destina a dividends) del 70% o repartir un euro per acció com a mínim.

stats