Economia 29/05/2012

Gallina Blanca celebra el seu 75è aniversari amb la visita d'Artur Mas

El president destaca la feina ben feta de l'empresa i la contraposa a l'especulació

Acn
2 min
Artur Mas al centre de R+D de Gallina Blanca / ACN

RubíEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha visitat aquest dimarts el centre de recerca i desenvolupament que Gallina Blanca té a Rubí, al Vallès Occidental, coincidint amb el 75è aniversari de la companyia. Durant la seva estada a la fàbrica, Mas ha assegurat que el fet que Gallina Blanca s'hagi mantingut ininterrompudament durant tants anys al mercat és "un homenatge a la feina ben feta i un contrapunt a l'especulació". Segons el president de la Generalitat, casos d'èxit com aquest mantenen vives les esperances de creixement de Catalunya en un context de "preocupació i empipament" de molta gent perquè durant alguns anys "s'han fet coses malament".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"L'especulació ens ha dominat", reconeix Mas, però darrere d'aquesta boira, assegura, hi ha empreses com Gallina Blanca que "contribueixen al creixement econòmic". El president de la Generalitat ha volgut homenatjar així la companyia en el seu 75è aniversari, alhora que enviava un missatge d'optimisme a la població en l'actual context de dificultats.

El president ha repassat amb els directius de la companyia algunes de les darreres iniciatives de Gallina Blanca, com el projecte 'Henufood', en el qual participa la companyia i que pretén demostrar a través d'estudis mèdics les propietats saludables d'alguns aliments que contribueixen a prevenir el risc de malalties cardiovasculars, com els brous, les sopes o els sofregits de tomàquet.

Des del 2010 s'han invertit en aquest projecte prop de 24 milions d'euros, dels quals 7 milions corresponen a investigacions de Gallina Blanca. Del total del pressupost del projecte, un 44% està finançat pel ministeri de Ciència i Innovació.

Durant la visita del president Mas s'ha fet una parada especial a la zona de 'la cuina', on tècnics i cuiners de Gallina Blanca desenvolupen nous productes. Al centre de Rubí, amb més de 1.300 metres quadrats, hi treballen 25 persones d'alta qualificació i els enginys desenvolupats des del 2008, quan es va inaugurar el centre, suposen ja un 7% de les vendes de la companyia. El 2011 Gallina Blanca va facturar 650 milions d'euros.

stats