Economia 09/10/2019

La CEOE demana evitar el "catastrofisme" amb la desacceleració econòmica per no frenar la inversió estrangera

Garamendi assegura que està "preocupat" pel suposat impacte del Procés sobre les empreses catalanes

Laia Forès
2 min
El president de la CEOE, Antonio Garamendi, durant l'acte organitzat per Europa Press aquest dimecres.

MadridLa desacceleració econòmica preocupa els empresaris però el president de la patronal creu que és perillós crear una alarma innecessària. Amb el 10-N a l'horitzó, la temptació dels partits polítics d'utilitzar l'economia per fer campanya és molt elevada, però el president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, ha demanat evitar missatges exagerats: "Compte amb ser catastrofistes", ha avisat. "Els nostres inversors són estrangers. Compte amb no ser els espanyols els qui diguem que no val la pena invertir al nostre país. Això és responsabilitat de tots", ha advertit el president de la patronal empresarial aquest dimecres en un esmorzar informatiu d'Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

És el mateix missatge que ha repetit en diferents ocasions en les últimes setmanes la ministra d'Economia en funcions, Nadia Calviño. El refredament econòmic és una realitat i Calviño va advertir d'una "tardor difícil", però també va avisar que enviar missatges alarmistes pot agreujar la situació. Segons Garamendi, pot haver-hi desacceleració econòmica però confia en evitar una nova crisi. "Crec que Espanya està molt preparada. Hem de ser capaços de treure el cap", ha destacat.

Garamendi també ha criticat que el govern espanyol apugés el salari mínim interprofessional (SMI) fins als 900 euros amb un decret llei i sense consensuar la mesura amb el diàleg social tripartit (govern espanyol, sindicats i empresaris): “El govern es va equivocar”. "[La queixa] és per la forma i no pel fons de la qüestió, que no hi entrem", ha puntualitzat el president dels empresaris. Tot i això, ha admès que el govern espanyol té dret a fer-ho.

Preocupació pel Procés

El president de la CEOE no s'ha volgut pronunciar sobre la imminent sentència del Procés però ha assegurat que està "preocupat" pel suposat impacte que pugui tenir sobre les empreses catalanes. "Em sembla terriblement injust el que està passant a les empreses catalanes. El PIB de Catalunya representava el 20% del PIB espanyol i ara és el 19%", ha assegurat Garamendi. Segons ell, "que 5.000 empreses hagin sortit de Catalunya és d'una tristesa profunda. Això influeix en les inversions, en els serveis generals".

stats