Publicitat
Publicitat

EMPRESES

Gas Natural, entre els deu gegants energètics mundials, segons Fortune

El grup català avança cinc posicions respecte el rànquing de l'any passat

Gas Natural Fenosa és la desena empresa energètica més admirada del món , i la primera d'Espanya , segons l'edició 2012 del rànquing "World 's Most Admired Companies " que elabora anualment la revista nord-americana Fortune .

La multinacional catalana ha rebut una nota de 6,66 (sobre 10) i avança cinc posicions respecte el 2011 , quan va ocupar el lloc número 15.

El grups gasista es situa just per darrera del gegant rus Gazprom i per davant de Korea Gas i l'elèctrica alemanya E.ON. El rànquing el lidera el grup turc Koç Holding.

A més , G as Natural (controlada per La Caixa i Repsol) lidera a tot el món i en tots els sectors analitzats un dels paràmetres que Fortune té en compte per elaborar la classificació : la "competitivitat global" . La companyia espanyola se situa per sobre d'altres firmes multinacionals com McDonald 's , Nestlé i Apple .

El grup presidit per Salvador Gabarró ocupa el sisè lloc del món , inclosos tots els sectors d'activitat , en el paràmetre de " utilització dels actius corporatius " .

Gas Natural Fenosa és una de les companyies multinacionals líders en el sector del gas i l'electricitat , és present a 25 països i compta amb prop de 20 milions de clients i una potència instal·lada de 15,8 gigawatts .

Després de l'adquisició de la companyia elèctrica Unión Fenosa , tercera del mercat espanyol , Gas Natural Fenosa ha culminat el seu objectiu d'integrar els negocis de gas i electricitat .


Empreses energètiques més admirades del món, segons Fortune

1. Koç Holding (Turquia)

2. Sistema (Rússia)

3. RWE (Alemanya)

4. Enterprise Products Partners (Estats Units)

5. Ultrapar Holdings (Brasil)

6. GDF Suez (França)

7. Marquard & Bahls (Alemanya)

8. Plains All American Pipeline (Estats Units)

9. Gazprom (Rússia)

10. Gas Natural Fenosa (Espanya)Més continguts de