ENERGIA
Economia 22/11/2011

Gas Natural rebrà per primer cop a la història gas dels Estats Units

El grup català signa amb la nord-americana Cheniere el seu contracte de gas natural liquat més gran

Ara
1 min
Vaixell metaner

BarcelonaGas Natural Fenosa ha signat amb la companyia nord-americana Cheniere el contracte d'aprovisionament de gas natural liquat (GNL) més gran, ja que Cheniere subministrarà a la multinacional espanyola prop de 5 bcm (mil milions de metres cúbics) anuals de GNL, amb llibertat de destí.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons que ha informat avui Gas Natural Fenosa, el contracte té una durada inicial de 20 anys i equivaldria al 15% del consum del mercat espanyol.

Està previst que el primer lliurament de gas es faci l'any 2017, una vegada acabada la construcció del segon tren de la planta de liqüefacció que Cheniere està construint a Sabine Pass, als Estats Units.

El preu de l'operació no s'ha fet públic, però fonts del sector assenyalen que està en línia amb els preus del mercat actual i amb els nous contractes que s'estan signant.

Amb aquest contracte, Gas Natural Fenosa rebrà per primera vegada gas natural procedent dels Estats Units, que podrà ser comercialitzat a la conca de l'Atlàntic i també a la del Pacífic, una vegada que estigui operativa l'ampliació del canal de Panamà, en no tenir cap tipus de restricció en el destí, el que permetrà a l'empresa obtenir més valor en el mercat global del GNL.

Gas Natural Fenosa es converteix en la segona empresa a subscriure un acord de compra de GNL procedent dels Estats Units, després de la britànica BG.

Quan comenci l'aprovisionament, Cheniere es convertirà en un dels principals subministradors de Gas Natural Fenosa.

Cheniere és propietària del 100% de la terminal de GNL de Sabine Pass, situada al canal de Sabine. La terminal té una capacitat de regasificació de 4.000 milions de peus cúbics diaris i una capacitat d'emmagatzematge de 16.900 milions de peus cúbics equivalents.

stats