ECONOMIA
Economia 20/04/2012

Gas Natural potenciarà la xarxa a Amèrica Llatina

Preveu posar en servei 495.000 punts de subministre de gas, dels que el 69% s'instal·laran fora del mercat espanyol

Toni Garganté
1 min

BarcelonaGas Natural manté el seu pla de créixer en el seu negoci tradicional de distribució de gas. Així, el grup ha previst instal·lar aquest any 495.000 punts de subministre. Però només 155.000 d'ells s'ubicaran al mercat espanyol. La resta, el 69% es concentraran en altres zones de creixement més ràpid, especialment Amèrica llatina, que suposarà el 64% de l'esforç final. En concret, Gas Natural distribuirà 24.000 punts de subministre a Itàlia i 316.000 a Amèrica llatina, el seu focus de creixement.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De fet, el 25% dels beneficis abans d'amortitzacions (ebitda) del grup prové d'Amèrica Llatina (l'ebitda total del 2011 va arribar als 4.645 milions), on concentra 9,5 milions de clients en nou països, segons ha explicar ahir el president del grup, Salvador Gabarró, a la junta d'accionistes. En la roda de premsa anterior, el conseller delegat, Rafael Villaseca, va explicar que el segon dels eixos de creixement d'enguany és la transformació dels pous existents a l'àrea de Marismas (Andalusia), en magatzems subterranis, una vegada esgotats.

D'altra banda, l'empresa vol créixer en el negoci d'energies renovables internacional, amb projectes a escocia, Austràlia i Mèxic. Finalment, desenvoluparà una central hidràulica a Torito (Costa Rica) d'una potència de 50 megavats.

stats