Publicitat
Publicitat

Economia

Gay de Montellà, sobre l'actuació en matèria econòmica del Govern: “Entenem que ho estan fent bé”

El president de Foment del Treball afirma el suport de la patronal a l'executiu de Mas, al qual ha titllat de “seriós” i “disciplinat”

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha valorat positivament l'actuació del Govern en matèria econòmica i ha afirmat el suport de la patronal a l'executiu de Mas, al qual ha titllat de “seriós” i “disciplinat”. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, Gay de Montellà ha dit que el Govern està complint amb les exigències i les advertències que vénen d'Europa i, en aquest sentit, ha assenyalat: “Entenem que ho estan fent bé”. El president de la patronal s'ha mostrat crític amb la negativa del govern espanyol de pagar els 759 milions d'euros de la disposició addicional tercera de l'Estatut, i ha subratllat que sense una administració catalana ben finançada “el món empresarial català patirà”.

Quan se li ha preguntat per l'elevat índex d'atur espanyol, Gay de Montellà ha respost que la reforma laboral és “el primer pas que s'ha de fer” per reduir “el 22%”, una xifra que ha titllat “d'injusta”. En aquest sentit, ha apuntat aprimar el nombre de models de contractes “fins a cinc o sis”, incentivar els acords per facilitar la contractació i crear una comissió de seguiment per reduir l'absentisme laboral, com a principals mesures que cal fomentar.

Més continguts de