ECONOMIA
Economia 06/03/2012

El president de General Electric assegura que l'energia s'ha encarit un 60% en quatre anys

Daniel Carreño destaca que hi ha massa capacitat instal·lada. Un 60% dels 100 gigawatts de potència són improductius

Toni Garganté
1 min

BarcelonaEl president de la filial espanyola General Electric, Daniel Carreño, ha explicat en una conferència a l'escola de negocis Esade que l'energia s'ha encarit un 60% els darrers quatre anys. "I a més, es tracta d'un sector ineficient, amb un dèficit de tarifa d'uns 25.000 milions d'euros".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Carreño ha assenyalat que hi ha hagut massa inversió. Dels 100 gigawatts de potència instal·lats al mercat espanyol, hi ha hagut un màxim de consum de 40 gigawatts, cosa que significa que hi ha un 60% que ara mateix és improductiu. Per reduir aquesta diferència, Carreño ha proposat treballar "sobre la demanda, perquè tendeixi a convergir amb l'oferta". Per aconseguir-ho, proposa la instal·lació de comptadors de corrent digitals i xarxes intel·ligents.

General Electric treballa en els sectors energètic, de la salut, de l'aigua, de continguts audiovisuals i de serveis financers. La plantilla del grup al mercat espanyol arriba als 2.700 treballadors, amb una inversió acumulada de més de 3.500 milions d'euros.

stats