La Generalitat veu "probable" haver de rescatar l'autovia Vic-Ripoll

Mas-Colell ha admès que si la Generalitat assumeix el deute de l'autovia, el dèficit de la Generalitat s'incrementaria

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha assegurat que "és probable" que la Generalitat es faci càrrec del deute de la concessionària de l'autovia C-17 que connecta Vic i Ripoll. En conseller ha admès que, en cas d'assumir el deute, repercutirà en el dèficit fent-lo més gran, tot i que Mas-Colell ha assegurat que no representarà més que un "ajust comptable" que es resoldria d'una sola vegada.

El conseller no ha explicat quant augmentarà el dèficit, però 'La Vanguardia' ha assegurat aquest divendres que el rescat podria suposar 275 milions per a l'administració catalana, 220 milions del crèdit que la concessionària Cedinsa no pot pagar i 55 si s'activa la responsabilitat patrimonial de l'administració.

Cedinsa, que va ser participada per FCC, Comsa Emte, Copisa i Copcisa, explota aquesta carretera amb una concessió de 33 anys des del 2006. Si no és possible el seu refinançament, haurà de subrogar-se el crèdit de Cedinsa per aquests 220 milions i la Generalitat hauria d'arribar un acord amb ella o bé rescatar-la i quedar-se amb l'explotació de l'autovia.