Publicitat
Publicitat

La Generalitat paga 750.000 euros per comprar les accions que no tenia a Comforsa

L'operació forma part d'un pla més ampli perquè també s'ha desvinculat de l'empresa Forjas de Cantabria

La Generalitat ha comprat l’1,28% que no controlava a l’empresa pública Comforsa per 750.000 euros, cosa que suposa valorar la companyia en 58,6 milions d’euros. El Govern, a través de la seva empresa de promoció industrial Avançsa, ha comprat aquesta participació, que fins ara estava en mans del govern de Cantàbria. De fet, l’operació forma part d’un pla més ampli perquè, al mateix temps de comprar les accions de Cantàbria a Comforsa, la Generalitat s’ha desvinculat de l’empresa Forjas de Cantabria, on fins ara controlava el 94% del capital. En concret, ha traspassat la participació per només un euro a l’empresa catalana Noray.

Forjas de Cantabria estava des del març passat en procés de liquidació per decisió del consell d’administració, però finalment s’ha trobat una solució per salvar la companyia i els 22 llocs de treball que tenia.

Comforsa és una empresa amb seu a Campdevànol dedicada a fabricar productes forjats i que s’apliquen a motors o eixos de vehicles o grues, per exemple.

El secretari d’Empresa de la Generalitat, Joan Aregio (a la foto),va explicar que Comforsa i Forjas de Cantabria seguiran col·laborant i que, amb els nous inversors, “Forjas tindrà un gran futur”. De fet, Comforsa s’ha compromès a seguir comprant 900 tones de producte cada any fins al 2019 per afavorir l’activitat de Forjas. À. Font Manté

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT