PROVEÏDORS
Economia 07/07/2012

La Generalitat salda deutes amb la indústria farmacèutica i paga 252 milions

El Govern abona el que devia fins a finals del 2011, però la patronal Farmaindustria ja mostra preocupació de cara als pagaments futurs

Efe
1 min
Els farmacèutics van agrair "la paciència" i "la comprensió" dels ciutadans davant els problemes informàtics dels últims dies.

BarcelonaLa Generalitat ha saldat deutes amb la indústria farmacèutica i altres proveïdors hospitalaris i els ha abonat els 252,3 milions d'euros que els devia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons han assegurat a Efe fonts de Farmaindustria, la patronal farmacèutica, les companyies del sector han rebut aquesta setmana transferències amb el pagament de les factures per subministrament de medicaments als hospitals de l'Institut Català de la Salut.

Es tracta del deute contret per l'administració catalana fins al 31 de desembre del 2011, però el sector ara està preocupat pels pagaments futurs.

Catalunya tenia a finals del 2011 una mitjana de pagament de les factures pendents de 257 dies, i el seu deute havia crescut un 8,1 % en relació amb el del 2010, però no era de les comunitats que més deute acumulaven en la indústria farmacèutica, sinó que estava en una zona mitjana d'una llista que lideraven Andalusia i la Comunitat Valenciana.

A finals de juny, el govern català va donar l'ordre de saldar deutes per un total de 2.020 milions d'euros amb 5.693 proveïdors.

La Generalitat va signar el passat 20 de juny un crèdit de 2.020 milions d'euros amb onze entitats financeres per liquidar les 263.113 factures que l'administració catalana tenia pendents de pagament a 31 de desembre de l'any passat.

stats