La Generalitat farà dimecres una última proposta de pacte a la direcció i els empleats de Panrico

El Govern confia en el seu paper mediador per tancar el conflicte, que es desconvoqui la vaga i s'evitin acomiadaments

La Generalitat farà arribar dimecres vinent a la direcció i treballadors de Panrico una proposta mediadora per aconseguir la pau, que es desconvoqui la vaga indefinida a Santa Perpètua de Mogoda i s'evitin acomiadaments que ara pesen sobre la fàbrica de Donuts catalana. El director general de relacions laborals, Jordi Miró, ha assegurat que aquesta serà la tercera i darrera trobada de mediació que farà el Govern.

Després de quatre hores de reunió sense que arribés el pacte aquest divendres, la Generalitat provarà de fer un document que escolti les raons de les dues parts i posi punt final al conflicte, després de gairebé vuit mesos de vaga a la fàbrica.

Els treballadors han sortit capcots i tensos en veure que el temps passa i es mostren preocupats perquè creuen que "la Generalitat tira cap a l'empresa" i tenen por que la proposta "no sigui beneficiosa per als treballadors".

En l'anterior fase negociadora, abans que l'Audiència Nacional avalés la retallada de plantilla a Santa Perpètua, el Govern havia fet una primera proposta d'acord que la plantilla va rebutjar i que contemplava una reducció dels acomiadats al centre, una desconvocatòria de la vaga i una retirada dels processos judicials creuats oberts arran del conflicte.