RENOVABLES
Economia 08/02/2012

La Generalitat creu que la suspensió de les primes pot frenar el desenvolupament de les renovables

Tot i que encara no s'ha calculat l'impacte d'aquesta mesura, el conseller d'Empresa i Ocupació estima que es perdran 90 milions d'euros en subvencions

Efe
1 min

BARCELONALa Generalitat considera que l'anunci del Govern de suspendre els incentius econòmics per a les noves plantes d'energies renovables pot suposar, si es prolonga durant quatre o cinc anys, una "espasa de Dàmocles" per al desenvolupament d'aquest tipus d'energia a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Francesc Xavier Mena, de qui depèn la política energètica, ha estimat que amb aquesta nova mesura es perdran almenys 90 milions d'euros en inversions. Ha afegit, però, que encara estan calculant l'impacte que provocarà aquesta nova mesura a Catalunya.

Mena ha afirmat que, d'entrada, l'anunci del Govern de congelar les primes genera "alarmes" i "incerteses" perquè suposa un "fre considerable" a l'aposta que ha fet Catalunya per les energies renovables.

Mena ha assegurat que si les primes es congelen durant un període de sis mesos o un any la incidència no seria rellevant, però per tot el que s'ha dit fins al moment dedueix que la suspensió es podria allargar durant quatre o cinc anys.

El conseller ha afegit que la suspensió dels incentius econòmics pot condicionar el pla de l'energia i canvi climàtic 2012-2020, que el Govern presentarà durant el primer semestre d'aquest any i que segons Mena ja està elaborat.

Finalment, Francesc Xavier Mena ha afirmat que es manté en permanent contacte amb el govern espanyol per conèixer com es concreta el reial decret aprovat per l'executiu que suspèn temporalment les subvencions a les plantes d'energies renovables.

Aquesta nova mesura només afectarà les noves plantes, no les que ja estan en marxa, les subvencions ja autoritzades o les plantes ja inscrites en els registres de preassignació de primes del ministeri.

stats