Gisa acomiadarà 95 treballadors en un nou ERO al sector públic

L'empresa d'infraestructures de la Generalitat ha comunicat als sindicats l'expedient per suprimir el 40% de la plantilla per la davallada de l'activitat

L'empresa pública d'infraestructures Gisa ha anunciat al comitè d'empresa un expedient de regulació d'ocupació per acomiadar 95 treballadors d'un total de 226 que presentarà demà davant l'autoritat laboral.

Segons ha explicat a l'ARA el responsable d'empreses públiques de la UGT, Esteve Sànchez, l'ERO suposa la retallada del 40% de la plantilla. El motiu és la davallada en l'activitat al sector públic.

Es tracta del segon ERO que es presenta al sector públic en poc temps. Dimecres va tancar-se sense acord l'expedient de l'Incasòl, que preveu 173 acomiadaments que es començaran a fer efectius a partir de dilluns. La plantilla d'aquesta empresa supera les 470 persones.

Sànchez també ha explicat que l'agència de promoció exterior de la Generalitat acomiadarà una vintena de treballadors, tot i que no ho farà per la via de l'ERO perquè legalment no arriben al mínim d'afectats per fer-ho.