Economia 08/05/2012

Goirigolzarri assumirà aquest dimecres la presidència de Bankia i la seva matriu

Al principi es va pensar que el relleu podria arribar divendres, però ara s'espera que Rato presenti demà mateix la seva dimissió

Efe
1 min

MadridJosé Ignacio Goirigolzarri assumirà la presidència de Bankia i de la seva matriu, el Banco Financero y de Ahorros, previsiblement demà, quan es reuniran els consells d'administració de les dues entitats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons han informat fonts pròximes als òrgans de govern de l'entitat, el consell d'administració de Bankia i el del Banco Financero y de Ahorros acceptaran al matí la renúncia de Rodrigo Rato com a president i el nomenament de Goirigolzarri.

Al principi es va pensar que el relleu podria arribar divendres, però ara s'espera que Rato presenti demà mateix la seva dimissió com a president de les dues entitats, fet que accelera la presa de les regnes de Bankia i BFA per part de Goirigolzarri.

Rato va anunciar ahir que presentaria la seva dimissió per considerar que era "el més convenient" i proposava Goirigolzarri, ex número dos de BBVA, com el seu successor, perquè considera que és "la persona més adequada per liderar el projecte ara mateix".

La inesperada sortida de Rato, que va defensar la viabilitat en solitari de Bankia fins a l'últim moment, es produeix en un moment complicat per a l'entitat per la seva alta exposició al sector immobiliari, la seva morositat i grandària, una de les més grans d'Espanya.

L'anunci de la imminent marxa de Rato també va coincidir amb les notícies que el ministeri d'Economia i el Banc d'Espanya estaven treballant en un pla de sanejament que podria implicar ajudes públiques i una remodelació més gran de la cúpula directiva.

Al principi es va especular amb la sortida del conseller delegat, Francisco Verdú, encara que finalment ha sigut l'exministre d'Economia i exdirector gerent de l'FMI el primer a abandonar l'entitat.

stats