Goldman Sachs ja no aconsella comprar accions de CaixaBank i menciona la "tensió política" a Catalunya

El banc nord-americà recomana "neutralitat" amb els títols de l'entitat catalana

Goldman Sachs, un dels grups de banca d'inversió i valors més grans del món, ha retirat CaixaBank de la seva llista de companyies que recomanava comprar. L'entitat catalana ja no forma part d'aquest rànquing (on va entrar al febrer) degut a les "tensions polítiques" que hi ha a Catalunya, segons ha informat Goldman Sachs a través d'un comunicat. 

Segons els analistes de la firma nord-americana, CaixaBank ja no és una opció recomanada de "compra". L'entitat dirigida per Gonzalo Gortázar es considera ara una inversió "neutral".

Amb tot, Goldman creu que el preu objectiu de l'acció de CaixaBank és de 4,95 euros, una xifra superior als 4,13 euros a què cotitza a mitja sessió d'aquest dimecres.

Goldman Sachs ha indicat que les tensions que "han escalat les últimes setmanes" poden intensificar-se tant abans com després del referèndum previst per a l'1 d'octubre. Davant aquesta situació, el comunicat destaca que CaixaBank és "el banc d'Espanya més exposat", ja que el 26% de les seves sucursals són al país. 

A banda d'aquest motiu, Goldman Sachs també destaca un empitjorament de la qualitat del deute de CaixaBank (mesura la possibilitat d'impagament dels seus clients) i la rebaixa de les expectatives que pugin els tipus d'interès per part del Banc Central. Així, les entitats bancàries no poden apujar els tipus d'interès i, per tant, obtenen marges de beneficis més reduïts.

En l'última presentació de resultats, CaixaBank va anunciar que va guanyar 450 milions d'euros durant el primer semestre d'enguany, un 6% més que el mateix període de l'any anterior.

Més continguts de