Economia 24/04/2012

Goldman Sachs creu que els bancs necessiten 58.000 milions més per sanejar el risc immobiliari

El banc considera la reforma del sistema financer insuficient i recomana la creació d'un "banc dolent"

Efe
1 min

MadridGoldman Sachs considera que els bancs espanyols han de destinar 58.000 milions d'euros més per sanejar la seva exposició al sector immobiliari. L'alternativa que el banc considera més recomanable és la creació d'un "banc dolent" on s'agrupin tots els actius tòxics.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els 58.000 milions se sumarien als 54.000 que ja han de destinar aquest any les entitats financeres per sanejar els actius tòxics i que des que es van convertir en obligatoris s'han anat menjant els beneficis dels bancs.

El banc de negocis considera que la reforma financera impulsada pel govern de Mariano Rajoy ha sigut insuficient vista la desconfiança que els mercats segueixen mostrant respecte a les entitats espanyoles. Doblar els fons destinats a sanejar l'exposició al sector immobiliari o traspassar aquests actius a un "banc dolent" són les dues formes d'eliminar la incertesa i "satisfer els escèptics" segons apunta l'informe.

Per Goldman Sachs, l'opció del "banc dolent" és la més recomanable, ja que "treure els actius problemàtics dels balanços és una forma apropiada d'eliminar els dubtes que rodegen la valoració d'aquests actius, i per tant restaurar la confiança". El banc calcula que tindria un cost d'entre 21.000 i 37.000 milions d'euros, dels quals 15.000 anirien a compte del sòl i 6.000 per les promocions en construcció.

stats