Economia 23/06/2011

Gómez relativitza el cost de l'abstenció de CiU i PNB per aprovar la reforma dels convenis

El ministre de Treball resta importància a la contrapartida oferta al PNB i CiU per aconseguir la seva abstenció i permetre l'aprovació de la reforma dels convenis i diu que Erkoreka, que va dir que mai havia aconseguit tant per una abstenció, "presumeix de forma excessiva", perquè després de la tramitació parlamentària les paraules "quedaran en la seva justa mesura"

Miquel Codolar
1 min

MadridEl ministre de Treball, Valeriano Gómez, considera que el PNB "presumeix de forma excessiva" de la contrapartida que li va oferir el govern espanyol per abstenir-se juntament amb CiU perquè l'executiu socialista pogués tirar endavant la reforma dels convenis al Congrés. El portaveu del PNB, Josu Erkoreka, va manifestar ahir que el seu grup mai havia aconseguit una acord tant beneficiós per una simple abstenció, el que va portar al líder del PP, Mariano Rajoy, a preguntar al govern espanyol què és el que li havia ofert.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una entrevista a RNE el ministre ha restat importància a les paraules d'Erkoreka perquè l'acord bàsicament es centra en donar més importància als convenis laborals autonòmics en detriment dels estatals i els provincials. Gómez considera que observant com queda la reforma dels convenis després de la tramitació parlamentària es veurà que l'acord és molt petit i les paraules d'Erkoreka "quedaran en la seva justa mesura". Gómez ha criticat el PP d'oposició "dura, injusta i limitada a l'hora de plantejar alternatives" i a la patronal i als sindicats per criticar la reforma després d'haver tingut "molt de temps" per tancar un acord diferent.

stats