Economia 03/05/2012

El Govern avisa Rajoy que no reduirà la xarxa d'oficines de suport a l'exportació

El programa que Mariano Rajoy ha fet arribar a la UE parla de "promoure la supressió o integració a l'ICEX (Institut de Comerç Exterior espanyol) de les oficines comercials de les comunitats a l'exterior"

Elena Freixa
1 min

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha advertit que la Generalitat no suprimirà cap de les oficines de suport a l'exportació que formen la xarxa d'Acc1ó ni acceptarà que quedin integrades dins de l'Institut de Comerç Exterior espanyol (ICEX).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Seria una imprudència monumental desarticular estructures catalanes de suport a l'exportació confiant que les espanyoles sabran fer la feina", ha dit el conseller en unes jornades empresarials organitzades per APD i Deloitte a Barcelona. Ha subratllat que les empreses catalanes a l'exterior reben de l'agència Acc1ó una atenció més propera que no pas la que rebrien de l'ICEX, més orientada a la gran empresa.

Mas-Colell s'ha negat a tocar o suprimir la xarxa "per motius ideologicodoctrinals", si és que es veuen empesos a fer-ho, ja que ha defensat que és una peça clau per a la indústria catalana.

"El dia que la diplomàcia espanyola sigui efectiva, es guanyi la reputació i demostri que serveix, tots anireu a buscar els seus serveis i podrem veure què fem", ha dit als empresaris que l'escoltaven.

En el mateix sentit, el conseller s'ha mostrat crític amb l'onada que "se sent pels ministeris" d'absorbir determinats serveis que ara es gestionen en col·laboració publicoprivada per retornar-los a l'àmbit pur del sector públic. "Si el suport a l'exportació l'han de fer funcionaris, amb el dret administratiu a la mà, no anem bé", ha afegit.

stats