Economia 17/06/2011

Govern i sector financer pacten injectar 2.000 milions en crèdits i avals per a pimes

Les línies de finançament inclouen per primer cop crèdits i avals per satisfer les necessitats de capital circulant de l'activitat ordinària del teixit empresarial

Elena Freixa
1 min

BarcelonaL'Institut Català de Finances (ICF) ha tancat un conveni amb onze entitats financeres per fer arribar 2.000 milions d'euros en crèdits i línies d'avals a les petites i mitjanes empreses per afrontar part de les dificultats de finançament que afronten.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Com a novetat, entre les línies de finançament hi entren crèdits i avals per cobrir les necessitats de capital circulant de les pimes, una possibilitat que fins ara no podia cobrir l'ICF per normativa de l'organisme.

Les altres línies posades en marxa s'orienten a finançar la capitalització d'empreses, inversions i també operacions d'innovació i d'internacionalització, segons ha explicat avui el conseller delegat de l'ICF, Josep Ramon Sanromà.

El públic objectiu d'aquests 2.100 milions d'euros són les més de 200.000 petites i mitjanes empreses catalanes, i la via perquè hi accedeixin serà la xarxa de més de 6.000 oficines de les entitats que hi participen i la tasca de difusió a través d'entitats com Cecot, Pimec i la Cambra de Comerç.

Les pimes són les empreses on ha d'assentar-se la recuperació econòmica i la tant desitjada creació d'ocupació a Catalunya. Segons el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, aquest finançament és una injecció de "quilos de diners i sobretot tones de confiança" per aquest teixit empresarial.

Dels 2.100 milions, 85 sortiran directament del pressupost del Govern i la resta vindran d'altres organismes com el Banc Europeu d'Inversions, l'ICO i altres entitats bancàries europees.

stats