AUTOMOCIÓ
Economia 27/06/2012

El Govern assegura que el futur de Derbi a Martorelles segueix obert

Confia que arribi un soci industrial tot i la marxa de Piaggio

Ara
1 min
Piaggio, propietari de Derbi,  ha garantit que la fàbrica de Martorelles no es tanca.

BarcelonaLa Generalitat no dóna per perduda la batalla pel futur de la fàbrica de motos de Derbi a Martorelles, tot i que el ministre d'Indústria del Congrés aquest dimecres ha donat per fet que Piaggo tancarà la planta. Així ho han assegurat fonts del departament d'Empresa i Ocupació, que han explicat que el Govern confia que es robi una solució per a la continuïtat de l'activitat industrial de Martorelles, ara en mans del grup italià.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La multinacional ha demanat a l'executiu català sis milions d'euros per quedar-se a Catalunya, quantitat que la Generalitat no pot satisfer. En paral·lel, "no s'ha deixat de treballar en una alternativa industrial per a la fàbrica", han apuntat des del Govern.

Derbi negocia ara amb el grup suís Giba, que en les properes setmanes hauria de presentar el finançament que acompanyi la seva oferta per quedar-se part de l'activitat de Martorelles, tot i que es desconeixen els detalls de l'oferta.

La Generalitat i Piaggio tenen de marge fins al 31 de juliol per arribar a un acord. Si s'arriba a aquesta data sense un pacte, la multinacional italiana tancarà la planta de Martorelles. La plantilla de Derbi està en vaga des de mitjans de maig per pressionar la direcció de la companyia.

Segons fonts de la Generalitat, l'opció que cobra més força en les darreres setmanes és que un grup industrial pugui assumir part de l'activitat industrial de la factoria de Martorelles un cop Derbi s'hagi endut la producció cap a Itàlia.

stats