El govern espanyol abaixarà l'IRPF a totes les rendes, també les més altes

Així ho ha confirmat avui el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, als sindicats UGT i CCOO

La reforma fiscal que el govern espanyol aprovarà aquest divendres recollirà una rebaixa de l'IRPF en tots els trams, tant a les rendes baixes com a les més altes. El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ho ha confirmat aquest dimarts als sindicats UGT i CCOO després d'una reunió que s'emmarca dins la ronda de converses que el govern espanyol està mantenint també amb empresaris i autònoms per informar de l'avantprojecte de la reforma fiscal. 

El secretari general d'UGT, Cándido Méndez, no creu que el govern tingui previst tocar els impostos d'alcohol i tabac, però opina que sí que té la voluntat d'avançar els impostos mediambientals referents a les comunitats autònomes. 

Crítiques i propostes dels sindicats

Després d'aquesta reunió, tant el secretari general d'UGT com el secretari de protecció social de CCOO, Carlos Bravo, han criticat que les mesures de l'executiu, com aquesta reducció de l'IRPF, responguin a una reforma per al període electoral. A més, han reclamat un document escrit més detallat de les reformes previstes, ja que, de moment, la informació que els ha donat el govern ha estat "una exposició verbal". 

Per tal d'incrementar la recaptació i recuperar el poder adquisitiu dels salaris dels treballadors els sindicats proposen apujar els salaris, abaixar l'IVA dels articles de primera necessitat i augmentar-lo en els de luxe. 

D'altra banda, UGT i CCOO han apostat per la lluita contra el frau amb un augment de personal de l'Agència Tributària, ja que la mitjana espanyola de treballadors públics de l'AEAT és de 60 empleats per cada 100.000 habitants, molt inferior a la xifra europea de 130 treballadors per cada 100.000 habitants. 

Més continguts de