Publicitat
Publicitat

El Govern es compromet a que part de l'impost nuclear reverteixi en el territori productor

El conseller Puig es reuneix amb els alcaldes de la zona

Els alcaldes dels municipis integrats a la Mesa d'Alcaldes de l'Energia de Catalunya (MADE), s'han reunit, al Parlament de Catalunya, amb el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, per demanar que els pressuposts de la Generalitat del 2015 destinin una part del nou impost sobre producció d'energia d'origen nuclear, que entrarà en vigor a partir de l'1 de gener, a polítiques de competitivitat i diversificació econòmica dels municipis de les zones nuclears.

En aquesta trobada el conseller s'ha compromès a fer una proposta al Govern per tal que els comptes contemplin destinar una part del rendiment d'aquest impost a les zones nuclears per equilibrar i promoure el desenvolupament territorial.

El conseller Puig ha avançat que s'estudiarà "una manera d'equilibrar i promoure el desenvolupament territorial" i que "part d'aquests recursos que s'ingressaran" puguin tenir "un cert retorn" a la zona. Per la seva banda, el director de la MADE, Joan Sabanza, ha qualificat la reunió com a "molt profitosa per la receptivitat i bona predisposició del Govern". Sabanza ha expressat que, aquesta predisposició "es va evidenciar en una trobada informal prèvia amb el president de la Generalitat de Catalunya, que també va mostrar el seu interès pel tema".

Cal recordar que la MADE està integrada pels municipis d'Ascó, Garcia, Móra d'Ebre, Móra la Nova, Riba-roja d'Ebre, Tivissa, la Torre de l'Espanyol, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i Vilalba dels Arcs, on es produeix més del 70% de l'energia elèctrica que es consumeix a Catalunya.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT