CONSELL EXECUTIU
Economia 26/04/2011

El Govern impulsa un pla per destinar 2.200 milions d'euros per facilitar crèdit a les empreses

L'Institut Català de Finances obrirà línies de crèdit per a les empreses que estan fent un esforç en internacionalització i innovació

S. González / P. Martí
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha anunciat avui que l'executiu destinarà, a través de l'Institut Català de Finances, 2.200 milions d'euros a reactivar l'economia catalana a través de noves línies de crèdit a les empreses. "No podrem suplir totes les mancances però podrem ajudar a facilitar crèdit", ha afirmat Homs.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El pla d'activitat creditícia, que té per objectiu contribuir a la reactivació econòmica facilitant l'accés al crèdit a les petites i mitjanes empreses, comptarà amb tres línies prioritàries d'acció, que, segons Homs, es desenvoluparan "en les properes setmanes".

En primer lloc, s'obren línies de crèdit per impulsar la inversió de les empreses catalanes que estan fent un esforç per millorar la seva competivititat a través de processos d'internacionalització, innovació, eficiència energètica i foment de l'ocupació i la formació. Les altres dues línies són de capitalització per millorar la solvència de les empreses i la d'avals per facilitar l'increment del finançament del capital circulant.

stats