Publicitat
Publicitat

EMPRESES

La societat té com a objectiu fer inversions temporals en empreses de base tecnològica

El Govern i tres entitats creen una societat per finançar empreses innovadores

L'aportació en les empreses es concretarà en inversions en forma de capital d'arrencada durant un termini d'entre tres i sis anys i per un import per projecte d'entre 100.000 i 500.000 euros

L'Institut Català de Finances (ICF), a través de la seva filial IFEM, el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicacions i Bancsabadell Inversió Desenvolupament, del grup Banc Sabadell, han creat una societat d'inversió per finançar empreses innovadores de base tecnològica, Societat d'Inversió dels Enginyers S.L.

Aquestes empreses estan en fase inicial de desenvolupament, amb especial èmfasi en àmbits com l'energia, el medi ambient, l'electrònica i les tecnologies de la informació o comunicació.

La societat neix amb un capital mínim de quatre milions d'euros, dels quals l'IFEM n'aporta el 49,9%.

A més dels altres tres promotors, també són socis Mútua d'Enginyers i l'Associació Centre Tecnològic de Catalunya i no es descarta l'entrada de nous socis.

L'aportació en les empreses es concretarà en inversions en forma de capital d'arrencada durant un termini d'acompanyament d'entre tres i sis anys i per un import per projecte d'entre 100.000 i 500.000 euros.

L'IFEM ja ha contribuït a la creació de diverses societats d'inversió, Finaves IV, fons creat per iniciativa de l'IESE destinat a la inversió en noves iniciatives empresarials; Fem-Ona Innovació, societat orientada a la inversió en projectes empresarials, sobretot a comarques, i Inveready First Capital, que inverteix en projectes de tecnologies de la comunicació.

2018 anàlisi

Més continguts de

2018 anàlisi
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT