SISTEMA FINANCER
Economia 20/01/2011

El govern espanyol prepara un nou rescat de les caixes

El diari The Wall Street Journal publica que l'executiu estudia injectar milers de milions d'euros addicionals al sistema de caixes

Redacció
1 min

BarcelonaEl Govern espanyol vol injectar milers de milions d'euros addicionals al sistema de caixes d'estalvis, alhora que pretén obligar-les a ser més transparents en la seva operativa, segons publica avui The Wall Street Journal. El rotatiu considera que els esforços que el govern espanyol ha fet fins ara no han aconseguit dissipar els rumors d'un possible rescat del país.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per començar, el diari explica que la Moncloa prepara una nova emissió de deute de 3.000 milions d'euros en els propers dies. Tanmateix, les fonts consultades per aquest diari asseguren que pot ser necessari que aquesta xifra s'ampliï fins a 30.000 milions.

L'altre dels punts clau de l'actuació del govern de José Luis Rodríguez Zapataro serà simplificar les estructures de les caixes per fer-les més similars als bancs. També vol millorar-ne la transparència, obligant-les a presentar més informació.

Amb aquestes mesures, l'executiu faria un pas més per acabar amb els temors dels inversors sobre la solvència de les caixes. El rotatiu assenyala que les caixes van ser les perdedores més grans amb l'esclat de la bombolla immobiliària. L'objectiu de la reestructuració és obligar a les caixes a col·locar tots els seus actius en un holding central i racionalitzar la seva administració.

stats