Ara Mateix

El Govern recomana als farmacèutics que posin una espelma si volen cobrar

El secretari general del departament d'Economia i Coneixement, Albert Carreras, ha dit en una  entrevista a RAC1 que es veu incapaç de  dir als farmacèutics quan cobraran després de les noves condicions imposades a Catalunya pel govern de Rajoy per accedir al fons de liquiditat autonòmic (FLA). Carreras ha aconsellat als farmacèutics: " Cadascú que posi una espelma a la seva patrona de preferència i nosaltres, entre tots, aixecarem un clam, perquè és una discriminació humiliant, injusta".

El número 2 de la Conselleria d'Economia considera que les  noves condicions aplicades a Catalunya per accedir al FLA "són una aplicació inconstitucional de l’article 155 [de la Constitució]. Estem desolats", ha reblat, i ha qualificat d'"inconstitucional, antiautonòmica i discriminatòria" la decisió del govern central.

Sobre  els 1.300 milions de dèficit que, segons el govern central, la Generalitat va ocultar, Carreras ha assegurat que "és completament fals" i ha titllat l'acusació d'"electoralisme baix".