Publicitat
Publicitat

El Govern diu que els funcionaris catalans no acumularan retallades en les pagues

Ortega descarta, però, tornar el que ja se'ls ha retallat en la paga d'estiu

La vicepresidenta del govern espanyol, Joana Ortega, ha assegurat avui que als funcionaris catalans no se'ls acumularà la supressió de la paga de Nadal anunciada pel president Mariano Rajoy amb les retallades en els complements que ja han patit aquest any en la paga extra d'estiu.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat avui que els funcionaris i alts càrrecs no cobraran la paga de Nadal el 2012, però que els empleats públics la recuperaran com a fons de pensions a partir del 2015.

En declaracions als periodistes després de participar en unes jornades sobre la lluita contra la corrupció, Ortega ha assenyalat que als funcionaris catalans no se'ls acumularà la reducció retributiva anunciada per Rajoy a les retallades que ja han patit aquest any, ja que en la paga extra d'estiu se'ls va restar -en l'apartat de complements- un 2,5 % de la seva retribució anual.

Tot i això, Ortega ha admès que encara estan pendents d'estudiar amb deteniment l'anunci de Rajoy, ja que la Generalitat no tindria més remei que aplicar al 100 % la mesura imposada pel govern central si és una norma bàsica que afecta el sou i no els complements.

Si fos una norma bàsica, la Generalitat, amb l'objectiu de complir el seu compromís de no rebaixar les retribucions als funcionaris catalans en més d'un 5 %, podria deixar sense efecte l'anunciada rebaixa de l'altre 2,5 % de la retribució anual en la paga de Nadal -també d'acord amb els complements-, segons Ortega.

En qualsevol cas, en el pitjor dels escenaris possibles -que la supressió de la paga de Nadal sigui per norma bàsica i afecti el sou i que això suposi una reducció del 5 %-, la Generalitat no contempla la possibilitat de tornar als funcionaris catalans el 2,5 % que ja els va reduir en la paga extra d'estiu.

Més continguts de