El Govern invertirà 50 milions en un pla d'ocupació específic per a aturats de més de 45 anys

La Generalitat ultima, en paral·lel, el desplegament del pla de garantia juvenil europeu, que se centra en els joves sense feina

La Generalitat ha presentat un pla d'ocupació específic per als aturats de més de 45 anys, un dels col·lectius que ho té més difícil per reinserir-se al mercat de treball, segons ha explicat el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig. La dotació del pla serà d'uns 50 milions d'euros que es finançaran amb els fons de polítiques actives d'ocupació i que serviran per a programes de formació d'aquest col·lectiu de persones.

La concreció del pla, ha dit Puig, es vol consensuar amb els agents econòmics i socials (patronals i sindicats) i les entitats municipalistes, que formen part del consell director del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Puig ha afegit que es desplegarà en col·laboració amb les agències privades de col·locació amb les quals ja col·laboren els serveis públics en diversos programes de recol·locació d'aturats.

En paral·lel amb aquest programa per a més grans de 45 anys, la Generalitat ultima el desplegament del pla específic per als joves aturats que ve impulsat per Brussel·les. L'anomenada 'Garantia Juvenil', que comptarà amb recursos addicionals –tots procedents de fons europeus– és la que permet al Govern abocar més diners al col·lectiu d'aturats més veterans.

Puig ha subratllat que els més grans de 45 anys registrats al SOC superen les 288.000 persones que són d'atenció prioritària perquè, sovint, necessiten adequar la seva preparació a la demanda de les empreses ara que el mercat de treball comença a revifar. "Molts procedien del sector de la construcció i ara han d'adaptar-se al que demanda, per exemple, la indústria", ha insistit el conseller.