Pla de viabilitat

El Govern lliura avui al ministeri d'Economia el pla per treure Catalunya de la crisi

L'aprovació del pla és vital per a que l'Estat autoritzi la Generalitat a que emeti deute durant els propers mesos.

El Govern lliurarà avui a l'Estat el pla "d'estabilitat i reequilibri" que ha de servir per treure Catalunya de la crisi. L'objectiu és reduir la despesa en 3.000 milions d'euros per aconseguir l'objectiu d'acotar el dèficit a l'1,3% del PIB. No hi haurà cap acte formal i públic d'aquest lliurament, que es durà a terme el mateix dia que Artur Mas es reuneix amb Joan Carles I, un acte al qual tampoc podran accedir els micròfons. 

Juntament amb l'entrega del pla, el Govern planteja l'exigència a l'Estat que aporti a Catalunya els mateixos diners que l'any passat, que segons la conselleria d'Economia van ser 16.646 milions d'euros, vinculats al nou model de finançament.

L'aprovació del pla és vital per a que l'Estar autoritzi la Generalitat a que emeti deute durant els propers mesos.

La setmana vinent, Zapatero

El proper dilluns, Mas es reunirà amb Zapatero a La Moncloa. El president català demanarà poder emetre més deute, impulsar mesures econòmiques i fiscals contra la crisi i no tocar els horaris comercials per no perjudicar el petit comerç. A més d'intentar arribar a acords en matèria econòmica, també està previst que plantegi els traspassos pendents, segons informa Efe.

A canvi dels "compromisos ferms" que obtingui Mas, CiU podria contribuir a facilitar l'estabilitat del govern espanyol en el tram final de la legislatura. Tot i que han parlat per telèfon, aquesta serà la primera trobada després que Mas prengués possessió el passat 27 de desembre, després de guanyar les eleccions del 28 de novembre. 

Més continguts de