Economia 31/01/2011

El Govern lliura avui al ministeri d'Economia el pla per treure Catalunya de la crisi

L'aprovació del pla és vital per a que l'Estat autoritzi la Generalitat a que emeti deute durant els propers mesos.

Miquel Codolar
1 min

MadridEl Govern lliurarà avui a l'Estat el pla "d'estabilitat i reequilibri" que ha de servir per treure Catalunya de la crisi. L'objectiu és reduir la despesa en 3.000 milions d'euros per aconseguir l'objectiu d'acotar el dèficit a l'1,3% del PIB. No hi haurà cap acte formal i públic d'aquest lliurament, que es durà a terme el mateix dia que Artur Mas es reuneix amb Joan Carles I, un acte al qual tampoc podran accedir els micròfons.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Juntament amb l'entrega del pla, el Govern planteja l'exigència a l'Estat que aporti a Catalunya els mateixos diners que l'any passat, que segons la conselleria d'Economia van ser 16.646 milions d'euros, vinculats al nou model de finançament.

L'aprovació del pla és vital per a que l'Estar autoritzi la Generalitat a que emeti deute durant els propers mesos.

La setmana vinent, Zapatero

El proper dilluns, Mas es reunirà amb Zapatero a La Moncloa. El president català demanarà poder emetre més deute, impulsar mesures econòmiques i fiscals contra la crisi i no tocar els horaris comercials per no perjudicar el petit comerç. A més d'intentar arribar a acords en matèria econòmica, també està previst que plantegi els traspassos pendents, segons informa Efe.

A canvi dels "compromisos ferms" que obtingui Mas, CiU podria contribuir a facilitar l'estabilitat del govern espanyol en el tram final de la legislatura. Tot i que han parlat per telèfon, aquesta serà la primera trobada després que Mas prengués possessió el passat 27 de desembre, després de guanyar les eleccions del 28 de novembre.

stats