Publicitat
Publicitat

La retallada de sou als funcionaris s'allargarà fins al 2014

El pla de reequilibri financer allarga dos anys més la rebaixa que s'aplicarà aquest any a la funció pública. El càlcul d'estalvi previst és de 420 milions l'any

El Govern allargarà la rebaixa salarial al personal de la funció pública dos anys més, fins al 2014, segons consta al document de reequilibri financer presentat avui i aprovat pel govern espanyol.

A l'apartat de mesures correctores, es preveu un estalvi de 420 milions anuals fins al 2014, consolidant així la retallada que, en un principi, s'havia anunciat per a aquest any. Això inclou la retallada de la paga addicional i la rebaixa o supressió d'altres complements salarials, així com la reducció de vacants o de dies de lliure distribució al conjunt de treballadors públics.

El Govern havia confirmat dimarts la retallada del 5% als sous dels funcionaris durant aquest any, i ha concretat avui que es faria en dos temps: un 2,5% de retallada a la paga de juny i un altre 2,5% al desembre.

Si se suma l'estalvi global que afecta els treballadors públics, incloent-hi la rebaixa en les aportacions a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la retallada en les transferències a les universitats, el Govern compta d'estalviar-se 729 milions cada any.

Més continguts de