Economia 17/05/2012

La retallada de sou als funcionaris s'allargarà fins al 2014

El pla de reequilibri financer allarga dos anys més la rebaixa que s'aplicarà aquest any a la funció pública. El càlcul d'estalvi previst és de 420 milions l'any

F.casas / E.freixa
1 min

BarcelonaEl Govern allargarà la rebaixa salarial al personal de la funció pública dos anys més, fins al 2014, segons consta al document de reequilibri financer presentat avui i aprovat pel govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A l'apartat de mesures correctores, es preveu un estalvi de 420 milions anuals fins al 2014, consolidant així la retallada que, en un principi, s'havia anunciat per a aquest any. Això inclou la retallada de la paga addicional i la rebaixa o supressió d'altres complements salarials, així com la reducció de vacants o de dies de lliure distribució al conjunt de treballadors públics.

El Govern havia confirmat dimarts la retallada del 5% als sous dels funcionaris durant aquest any, i ha concretat avui que es faria en dos temps: un 2,5% de retallada a la paga de juny i un altre 2,5% al desembre.

Si se suma l'estalvi global que afecta els treballadors públics, incloent-hi la rebaixa en les aportacions a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la retallada en les transferències a les universitats, el Govern compta d'estalviar-se 729 milions cada any.

stats