Economia 22/01/2013

El Govern nomena el seu mediador a Nissan nou secretari d'Ocupació

El fins ara director de Relacions Laborals, Ramon Bonastre, substitueix Esther Sànchez com a número dos del departament d'Empresa i Ocupació

Efe
2 min

BarcelonaEl fins ara director general de Relacions Laborals de la Generalitat, Ramon Bonastre, mediador a Nissan i a molts altres conflictes empresarials, ha estat nomenat nou secretari d'Ocupació en substitució d'Esther Sánchez, segons ha acordat avui el Govern.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona, Bonastre (Montblanc, 1956) compta amb una llarga trajectòria en l'àmbit dels recursos humans de la Generalitat, en departaments com els d'Interior o Innovació, Universitats i Empresa.

Ha estat professor associat de la Universitat Autònoma de Barcelona en matèria de seguretat i salut laboral i polítiques laborals i, des del gener del 2011, era director general de Relacions Laborals i Qualitat a la Feina del Departament d'Empresa i Ocupació, que ara dirigeix Felip Puig.

Des d'aquesta posició, Bonastre ha exercit com a mediador en infinitat de conflictes laborals, entre els quals el més recent de Nissan, on ha intentat, per ara sense èxit, reactivar les negociacions entre empresa i sindicats perquè la planta de la Zona Franca no perdi la fabricació d'un nou turisme.

Bonastre també ha intervingut en el conflicte de la cimentera Cemex, que l'any passat va presentar un ERO per a 147 treballadors de la fàbrica d'Alcanar (Montsià), i en el tancament de la fàbrica de motocicletes Derbi a Martorelles (Vallès Oriental).

L'executiu català també ha acordat avui nomenar Pere Palacín (Vilaller, 1962) nou director general d'Energia, Mines i Seguretat Industrial.

Palacín és enginyer tècnic industrial i ha treballat en empreses com Enher i Red Eléctrica de España. Des del 2001 exercia de professor a l'Institut Químic de Sarrià.

Un altre dels canvis que s'han produït a la conselleria d'Empresa i Ocupació afecta la direcció de Serveis al departament, que a partir d'ara assumirà Josep Antoni Mundó (Barcelona, 1965), fins ara cap del gabinet tècnic de la secretaria general d'Interior.

En l'àmbit del departament de Governació i Relacions Institucionals, el Govern ha nomenat Meritxell Masó (Girona, 1965) nova secretària d'Administració i Funció Pública

Masó, llicenciada en dret i màster en direcció pública, procedeix també de la conselleria d'Interior, on era fins ara la directora de Serveis.

Miquel Puig i Roig (Lleida, 1966) ha estat nomenat director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament.

Militant d'UDC, és llicenciat en dret i història i ha desenvolupat gran part de la seva carrera professional en l'empresa privada, en firmes com Copcisa o Factor Energia.

stats