El Govern pagarà el 30% de l'extra del 2013 a funcionaris com a màxim a l'octubre

Puigneró assegura que és la data prevista per complir amb l'acord amb els sindicats

La Generalitat preveu abonar als seus funcionaris un 30% de la paga extra pendent del 2013 "com a molt tard" en la nòmina d'octubre. En declaracions a Efe, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha avançat que aquesta és la data que estudia l'administració per complir amb el segon pagament de l'extra del 2013 pactada amb els sindicats, atès que ja han rebut un primer 10% d'aquella paga.

El pagament d'aquest 30% pendent comportarà un desemborsament de 161,4 milions d'euros per part de la Generalitat, que compta amb més de 200.000 empleats públics.

L'11 de desembre passat, la Generalitat i els sindicats CCOO, UGT i USOC van pactar un calendari de retorn de les pagues extres del 2013 i 2014 a canvi de desconvocar la vaga prevista per al 12 de desembre.

Les dues parts van acordar tornar aquelles dues pagues en un termini de quatre anys –que es podria fins i tot escurçar a tres–, en comptes dels vuit anys inicialment previstos. Segons l'acord, en l'exercici 2019 s'abonaria el 40% de la paga extra del 2013, mentre que el 60% restant es percebria el 2020.

Sobre la paga del 2014 es va acordar que, en cas de no poder-se percebre sencera el 2021, s'abonaria un 55% de l'import aquell any, i el 45% restant, el 2022.

Preguntat per si es complirà el calendari de pagament de l'extra el 2020, Puigneró ha dit que, en el que depengui d'ell, "la paga es tornarà", encara que ha afegit que l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat "facilitaria" el compliment d'aquest compromís.

"També facilitaria les coses no tenir més ingerències de l'Estat en aquesta qüestió", ha dit, en al·lusió al requeriment que va enviar el ministeri de Política Territorial a la Generalitat sobre l'acord de les pagues extres, que finalment va ser desestimat.