FUNCIÓ PÚBLICA
Economia 14/12/2011

El Govern planteja reduir un terç la jornada a 8.000 interins

La proposta evitarà acomiadaments, segons el departament de Governació

Agències
1 min

BarcelonaEl Govern es planteja reduir la jornada en un 30% a uns 8.000 interins, segons han confirmat fonts del Govern, que diuen que els afectats seran els interins no vinculats a serveis essencials.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La xifra suposa una quarta part dels interins que treballen per a l'administració pública catalana.

La mesura, plantejada pel departament de Governació com a via per evitar acomiadaments "per motius pressupostaris", afectaria a treballadors interins que fan labors administratives o bé tècniques. En quedaran al marge els que treballen a la sanitat, l'educació o els serveis socials

La reducció d'un terç de la jornada serà una de les propostes que demà concretarà el Govern en la reunió prevista amb els sindicats.

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha assegurat avui que la mesura evitarà pèrdua de llocs de treball i ha dit que sorgeix davant la falta de propostes per part dels agents socials a la mesa.

Els sindicats, en canvi, critiquen que el Govern es nega a escoltar les idees que proposen per parlar d'austeritat a l'Administració de manera global i no només centrant-se en el gruix dels funcionaris.

L'acord és remot, segons els agents socials, tot i que Ortega encara confia en acords "parcials" en alguns temes aquesta setmana.

stats