OCUPACIÓ
Economia 20/02/2012

El Govern presenta un nou pla per combatre l'atur

El departament d'Empresa i Ocupació hi destinarà 420 milions l'any 2012

Laura Montaner
1 min
Empreses i fundacions públiques actuaran com a aliats del SOC en la recol·locació d'aturats al mercat de treball.

BarcelonaLa secretària d’Ocupació i Relacions Laborals del departament d’Empresa i Ocupació ha presentat avui el Pla de Desenvolupament de Polítiques Actives 2012-2013, un total de 70 de mesures concretes amb l'objectiu de combatre l’atur i millorar l’ocupabilitat de les persones.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest pla, que compta amb el suport de les patronals Foment del Treball i Pimec, dels sindicats CCOO i UGT, i de les entitats municipalistes a través del Consell de Direcció del SOC, té una dotació pressupostària de 420 milions euros per l'any 2012, primer any de vigència.

Esther Sànchez, secretària d'Ocupació i Relacions Laborals, ha remarcat que el pla s'adreça "a la totalitat de persones i empreses" i ha assegurat que ha estat dissenyat "a partir de les necessitats concretes i actuals de les persones en situació d’atur i de les empreses instal·lades arreu del territori".

El Pla s’estructura en una nova cartera de serveis genèrics del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i un seguit de serveis i mesures específiques adreçades a col·lectius, sectors i territoris concrets i que defensen la innovació i la modernització.

Sànchez ha explicat que el departament d'Empresa ha volgut posar èmfasi en les mesures adreçades a "joves menors de 30 anys; persones amb especials dificultats d’inserció en el mercat de treball i/o en situació de vulnerabilitat sociolaboral; i persones en situació d’atur que provenen de sectors especialment afectats per la crisi econòmica".

La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals ha indicat també que “el Pla establirà indicadors de resultats quantitatius i qualitatius que seran avaluats a finals d’any per comprovar l’èxit de cada mesura”.

stats