Economia 21/03/2012

El Govern rebutja totes les propostes dels sindicats de la funció pública, segons CCOO

El sindicat desplega alternatives perquè el Govern faci marxa enrere en la reducció del 15% de jornada als interins, un extrem que Governació diu que no és negociable

Ara
1 min

BarcelonaLa portaveu de CCOO a la funció pública, Montse Ros, ha explicat via Twitter que el Govern ha rebutjat totes les propostes fetes avui pels sindicats orientades a evitar que es retalli el 15% de jornada i sou a interins.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A punt perquè acabi la reunió de més de tres hores de la mesa de la Funció Pública, Ros diu que les preguntes plantejades al Govern sobre el pla de trasllats de funcionaris també queden sense resposta ara i arribaran per escrit els propers dies a mans dels sindicats.

Entre les propostes sindicals per evitar retallar la jornada als interins hi havia reduir en un 30% els incentius per rendiment i activitats d'hores extraordinàries o la suspensió del complement de jornada de dedicació especial. Les dues propostes implicaven un estalvi de 37 milions d'euros, segons CCOO, per sobre dels 16 milions en què xifra la retallada als interins.

A més a més, el sindicat també havia plantejat que s'avancés una petita part de la retallada de sou a tots els treballadors de la funció pública (un 0,1%) a la nòmina de l'abril. Els plans anunciats pel Govern parlen d'una retallada del 3% a la nòmina del juny i un 2% més a finals d'any si, com ha dit Rajoy, el govern espanyol no toca el sou dels funcionaris.

stats