Economia 21/03/2012

Reunió entre Govern i sindicats per buscar l'acord en el pla de trasllats de funcionaris

Governació calcula que els moviments entre departaments afectaran mil treballadors de moment. Els sindicats volen blindar la negociació col·lectiva i pactar els trasllats

Ara
1 min
La vicepresidenta, Joana Ortega, envoltada de mitjans de comunicació en anunciar la retallada del sou dels funcionaris / ACN

BarcelonaEls responsables de l'Àrea de Funció Pública del Govern i els sindicats es reuneixen aquest dimecres al matí per mirar de pactar el pla d'ocupació que habilita els departaments de l'Administració per moure els treballadors i canviar-los de funció o d'horari, segons les necessitats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El pla d'ocupació per racionalitzar la funció pública -com l'ha anomenat el Govern- pot suposar canvis per a 1.000 treballadors, mentre els sindicats asseguren que tal i com està plantejat els treballadors que poden veure modificades les condicions de treball (jornada, horari o tasca) sumen uns 45.000.

Els trasllats fonamentalment seran dins o entre departaments, segons defensa Governació, mentre que els trasllats geogràfics seran una minoria.

Els sindicats critiquen que la mesura s'hagi plantejat sense haver fet abans una diagnosi consensuada de les necessitats. El Govern vol fer aquesta anàlisi durant els propers mesos.

UGT, CCOO i la IAC han acusat els interlocutors de la Generalitat de plantejar "una extensió de la reforma laboral" a la funció pública.

El Govern defensa que la flexibilitat ha d'arribar a l'administració per poder concentrar esforços en les àrees que, ara per ara, requereixen més efectius.

stats