El Govern crea un sistema per captar seus empresarials digitalment

Posarà en marxa un certificat de residència digital

El govern de la Generalitat impulsarà un sistema de captació digitalitzat de seus d'empreses de tot el món que vulguin operar a Catalunya. El sistema vol que les empreses puguin instal·lar-se a Catalunya i administrar-hi un negoci sense la necessitat de tenir-hi presència física.

Així, segons ha informat aquest dimecres el departament de la Vicepresidència i Economia, es posarà en marxa un certificat de residència digital per a empreses de tot el món, cosa que els permetrà operar en territori català.

La identificació digital permetrà posar en marxa un negoci i administrar-lo sense que l'empresa s'hagi d'establir físicament a Catalunya. El sistema permetrà obrir un compte corrent 'online' en una entitat bancària de Catalunya i formalitzar contractes i altres tràmits administratius gràcies a la signatura digital.

L'objectiu, segons el Govern, és atreure talent i inversions internacionals, afavorir els projectes estratègics i avançar en el posicionament de Catalunya com a referent de la innovació digital. A Catalunya el sector de les tecnologies de la informació compta amb 13.800 empreses i dona feina a més de 104.000 persones.

Catalunya segueix amb aquesta iniciativa l'exemple d'Estònia, que el 2014 va ser el primer estat a implantar l'e-residència per a les empreses. Actualment aquest país compta amb més de 4.000 empreses establertes a través d'aquest sistema.

Més continguts de