Economia 26/06/2012

El Govern treu a subhasta la gestió dels túnels de Vallvidrera i del Cadí per retallar dèficit

La Generalitat pretén recaptar 430 milions cedint-ne l'explotació, però en mantindrà la propietat

D.s.u.
1 min

BarcelonaEl Govern ha anunciat aquest dimarts les condicions del concurs per a la concessió de Tabasa (que gestiona els túnels de Vallvidrera) i del Túnel del Cadí per 430 milions d'euros i amb una durada de 25 anys. L'objectiu del concurs és "reduir el dèficit" i "simplificar el sector públic", segons una nota enviada pel departament d'Economia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La Generalitat cedirà l'explotació de les infraestructures, tot i que en mantindrà la titularitat. A canvi, les empresses concessionàries hauran de presentar una garantia provisional de 4,4 milions d'euros, que es completarà amb un 2% del preu final d'adjudicació, que es farà al desembre. Les companyies tenen temps fins al 23 d'agost per presentar les seves ofertes.

La societat que s'endugui el concurs gestionarà les dues infraestructures i en cobrarà els peatges, a un preu que no podrà excedir el que marqui el Govern. A més, segons ha anunciat el departament, una de les condicions del concurs serà que es mantingui el descompte del 10% en les tarifes del Túnel del Cadí que aplicarà l'executiu.

stats