El Govern veu en les dades d'atur un trimestre "excepcionalment bo" que confirma la recuperació

El secretari d'Ocupació, Joan Aregio, ha destacat el paper capdavanter de Catalunya en la sortida de la crisi, amb una taxa d'atur inferior a la del conjunt de l'Estat

El secretari d'Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat, Joan Aregio, ha valorat positivament les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) d'aquest dijous i ha assegurat que constaten que el segon trimestre ha estat "excepcionalment bo" per a Catalunya.

"Estem davant d'alguna cosa més que un bon trimestre, és un trimestre excepcionalment bo, la qual cosa vol dir que es confirma que estem en fase de recuperació", ha manifestat Aregio en roda de premsa, tot i que ha insistit que els efectes de la crisi encara trigaran temps a desaparèixer.

Ha destacat que la taxa d'atur, que s'ha situat al 20,22%, s'ha reduït en 1,9 punts percentuals respecte al març i en 3,4 punts respecte a juny de 2013, i que s'ha registrat la millor taxa d'ocupació interanual (62,69%) en un segon trimestre des de 2003, mentre que, tenint en compte el nombre total d'ocupats, és la millor xifra des de 1980.

També ha remarcat que l'EPA també confirma que Catalunya és líder en la recuperació del conjunt d'Espanya, ja que és la comunitat que té més ocupats i on més baixa l'atur en valors absoluts: "Des del punt de vista de país també són dades francament bons ".

"És molt difícil trobar alguna dada que sigui negativa", ha manifestat Aregio, que ha destacat, per exemple, que les llars amb tots els membres a l'atur han disminuït un 17,5% respecte a l'any passat i que l'atur juvenil - aturats entre 16 i 29 anys - ha baixat un 4,6%.

Més continguts de