El Govern ultima la licitació del macrocentre de Martorell

La previsió del Govern és que aculli 1.500 alumnes diaris a partir del 2020

Quatre anys després de la inauguració, finalment el Govern està ultimant la licitació per a la gestió del macrocentre de formació professional d'automoció de Martorell, que tot i que té capacitat per  12.000 alumnes a l'any actualment només compta amb un centenar de persones que fan cursos del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Els consellers de Treball, Chakir el Homrani, i Educació, Josep Bargalló, han anunciat durant una visita al centre aquest dilluns que es preveu que el concurs quedi resolt en un termini de dos mesos. "Disposarà d'una oferta molt àmplia de cursos tant de FP de grau mig i superior com de formació per a desocupats", ha avançat.

El macrocentre de FP de Martorell, bloquejat pel xoc dins del Govern

Durant la visita Bargalló ha admès que l'actual rendiment del centre "és baix" però que un cop licitat i fins al setembre del 2020 es començarà a incrementar el nombre d'alumnes amb l'objectiu d'arribar als 1.500 diaris. El conseller s'ha mostrat molt optimista i ha vaticinat fins i tot que a llarg termini el macrocentre tindrà "problemes" perquè la demanda serà superior a l'oferta. un dels aspectes que haurà de tenir en compte les empreses que es presentin al concurs, ha explicat Bargalló, és la gestió de la mobilitat dels alumnes fins al centre, ja que molts seran menors d'edat. 

El 9 d'abril el Govern va aprovar, via consell executiu, que el gestor del centre fos un operador integral de formació, entre els aspirants hi ha grans grups de l'automoció. Seat, que té les seves instal·lacions just al costat del macrocentre, i que inicialment descartava presentar-s'hi, ha assegurat aquest dilluns a l'ARA que esperaran a veure les condicions per decidir si finalment fan el pas o no.

Martorell exigeix a la Generalitat els terrenys del macrocentre de FP

Encallat quatre anys

Part de culpa que el centre hagi estat encallat quatre anys ha sigut, segons va avançar l'ARA, de la guerra interna entre els diferents departaments implicats en el seu funcionament: Treball, Educació, Empresa i Presidència. Les diferents conselleries no es posaven d'acord en l’òrgan de govern que ha de dirigir el macrocentre i, sobretot, qui en forma part. El desacord va fer que fins i tot l'Ajuntament de Martorell, propietari dels terrenys on hi ha el macrocentre, enviés un requeriment al febrer per demanar-ne el retorn.

Més continguts de