Economia 12/11/2015

Batalla del pa: la cadena Granier pren un directiu a Europastry

Juan Vicente Bonastre és el nou director general de la cadena i governarà l'expansió: 100 nous forns a Espanya i més presència a fora

Elena Freixa
2 min
El nou director de Granier, Juan Vicente Bonsastre. ARA

BarcelonaLa cadena de forns de pa Graniernou director general per comandar l’expansió fulgurant que es proposa la companyia tant a Espanya com a l’estranger. L’escollit és Juan Vicente Bonastre, que ha estat durant 25 anys el director comercial del fabricant de pa i brioixeria congelada Europastry. Es dóna la circumstància que la mateixa Europastry és proveïdora de brioixeria congelada dels establiments Granier.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Bonastre agafa les regnes d’un negoci en creixement desaforat i reportarà directament al conseller delegat i fundador de la companyia, Juan Pedro Conde, forner de professió. Al davant, Granier té els plans d’obrir 100 nous punts de venda durant el 2016 a Espanya.

En paral·lel, hi ha l’impuls a l'exterior, on ha començat a fer les primeres passes. El grup ultima l’obertura d’una segona botiga a Miami, als EUA, i nous establiments a Londres, després de la bona acollida del primer que ha obert aquest mateix any. També es proposa consolidar les seves dues altres apostes a l’exterior, que han estat Roma i Lisboa.

Amb només cinc anys de vida, Granier ha irromput amb molta força en un negoci –el del pa– en transformació i l'any passat va facturar 50 milions d'euros. El seu model es basa en el baix cost –tot i que l'empresa rebutja aquesta etiqueta– i l’expansió a través de franquícies principalment. La seva xarxa està formada per 270 establiments, dels quals només 22 són propis.

A Bonastre l’avala el seu pas per Europastryen un llarg període en què l’empresa s’ha convertit en un gran grup que ven a 40 països, factura 429 milions (dada de 2014), produeix a cinc països i és líder a Espanya.

stats