Grècia força les administracions públiques a transferir les seves reserves al banc central

En una mesura de màxima urgència el govern grec ha de confiscar els ingressos de les seves entitats locals per fer front al pagament del deute a l'FMI i al de les pensions i salaris dels funcionaris

El govern grec ha anunciat aquest dilluns l'aprovació d'un decret que força les administracions locals a trasferir les seves reserves d'ingressos al banc central, ja que s'acosta la data límit per al pagament del deute al Fons Monetari Internacional i també s'han de pagar els salaris dels funcionaris per a aquest mes. 

"Les entitats públiques han de dipositar les seves reserves d'efectiu i transferir els seus fons en dipòsits a llarg termini als comptes del banc central grec", diu el decret impulsat aquest dilluns i publicat a la web del Govern. "Aquesta nova regulació ve donada per "necessitats extremament urgents i inesperades", justifica el comunicat. 

A través d'aquesta mesura es podrien aconseguir uns 2.000 milions d'euros en ingressos extres que el govern grec utilitzarà per fer front al pagament de 770 milions d'euros a l'FMI que té pendent pel 12 de maig. 

El decret confisca definitivament les reserves d'ingressos actualment dipositades en bancs comercials i les transfereix al Banc Central de Grècia, tal i com ha detallat el portaveu del ministre de Finances grec a Reuters. 

Sense aquesta mesura, els fons públics de Grècia no serien suficients per poder pagar el deute amb el FMI i els salaris i les pensions dels grecs a finals d'aquest mes.