Publicitat
Publicitat

DEUTE

Grècia compta amb fons per pagar salaris i pensions només fins a l'octubre

Resulta essencial el sisè tram del préstec internacional de 110.000 milions d'euros aprovat el maig del 2010

El secretari d'Estat de Finances grec, Filips Sajinidis, ha afirmat avui que Grècia té diners per pagar els sous públics i les pensions només fins a l'octubre, el que fa essencial que es lliuri el sisè tram del préstec internacional de 110.000 milions d'euros aprovat el maig de 2010.

En una entrevista al canal privat atenès Mega, Sajinidis ha afirmat que "és segur que fins a octubre tenim diners per pagar sous i pensions".

"En aquest moment ens esforcem perquè el país segueixi funcionant sense que afronti problemes", ha promès.

Davant aquesta situació, els mitjans grecs insisteixen avui en el retorn aquest dimecres a Atenes dels inspectors del Fons Monetari Internacional (FMI), el Banc Central Europeu (BCE) i de la Unió Europea (UE).

Els representants d'aquestes institucions van suspendre la seva inspecció el passat 2 de setembre per donar temps a Grècia a aplicar les reformes i mesures econòmiques acordades el 21 de juliol, una condició exigida a Atenes per concedir-li un nou paquet d'ajuda de 160.000 milions d'euros.

De l'informe que elaborin els inspectors dependrà que es lliurin a Grècia els 8.0000 milions d'euros del sisè tram del primer rescat.

Més continguts de